Hearing Gambia Foundation
Strive for greatness

Januari 2020

Helaas liepen wij deze keer een beetje tegen problemen aan wat betreft het programmeren. Wel hebben wij onze sponsor kinderen kunnen bezoeken en hebben wij gesprekken gehad op de nieuwe locatie van GADHOH.  De plannen om te helpen met de electriciteitsvoorziening daar liggen helaas even stil vanwege de corona crisis.  


November 2019

Op 29 november hebben wij een super benefiet concert gehad met optredens van The Red en Moussou Danseur en zijn dansers met Afrikaanse drums.  De avond was een zeer groot succes. En wij kijken nu al uit naar het volgende benefietconcert op 3 oktober 2020


Augustus 2019

Sponsor een kind is gestart.  Er zijn zo vreselijk veel dove kindertjes thuis. Zonder scholing zonder dat ze kunnen communiceren met anderen. Zij verdienen een kans! Binnenkort zullen onder het kopje sponsor een kind meer kinderen (uiteraard met toestemming van de ouder(s)) komen te staan.  De sponsor wordt wanneer hij/zij wilt op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen. Alle sponsoren worden op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen van het sponsor kindje. Leuke foto's, filmpjes, verhaaltjes, school rapporten enzovoort.  Onder het kopje sponsor een doof kind vindt u ons eerste sponsor kindje Babucarr. Hij gaat in september starten op de dovenschool GADHOH in Brikama.  


Juni/juli 2019
Tijdens alle bezoekjes die we aflegden en de contacten die we opbouwden kwamen er steeds vaker vragen van mensen die kinderen thuis hebben zitten of kinderen kennen die niet naar school gaan. De omstandigheden voor dove en slechthorende kinderen om naar school te komen zijn best gevaarlijk. De hectiek op de weg en het niet kunnen horen van het verkeer maakt het vaak gevaarlijk en lastig om naar school te gaan. Veel ouders laten de kinderen met een lokale taxi reizen, maar heel veel ouders kunnen dit niet bekostigen. Er zitten heel veel kinderen thuis zonder scholing. Deze kinderen kunnen niet praten en nog maar niet te spreken over het communiceren met anderen.

Ons doel is om de ze kinderen zoveel mogelijk naar school te laten gaan. De start is een mooie schoolbus met een uitgestippelde route in en rondom Brikama. Op de route worden veilige bushaltes gecreëerd en borden geplaatst (gemaakt door lokale ondernemingen). Op deze manier kunnen we alle thuiszittende kinderen en de kinderen  die nu met de taxi gaan veilig naar school laten gaan. De kinderen die nu thuis zitten om financiële redenen willen wij ondersteunen met het bekostigen van het schoolgeld, uniform, boeken, schooltas en dagelijkse lunch.

Zoals jullie begrijpen is hier een flink bedrag voor nodig. Wij hopen dan ook dat jullie allen onze mooie stichting willen ondersteunen door te doneren.Juni 2019

 • We zijn gestart met het testen van de oren en het maken van de oorstukjes. Ook van buiten de school kwamen mensen langs die van onze stichting hadden gehoord en in aanmerking wilde komen voor gehoorapparaten.  

  We hebben Hearing Gambia uitgebreid met een eigen stichting in Gambia. In 11 dagen tijd was alles geregeld. Geweldige prestatie. 

  En nog een mooi moment.... We hebben het eerste sponsor kindje. Een jongen van 5 dat nog niet naar school gaat. We hebben hem en zijn moeder meegenomen naar de school in Brikama en in september mag hij beginnen.  Hij krijgt een uniform, schoolboeken, schooltas en studiemateriaal van uit uw donaties.


April 2019:

 • Inzameling gehoorapparaten en batterijen.  Volgen  van een cursus voor het maken van oorstukjes. Beetje geld ingezameld om dit alles te realiseren in juni. 

   

  Mei 2019:

  Printer aangeschaft om de gehoortesten op de school in Brikama te kunnen printen.