Hearing Gambia Foundation
Strive for greatness


Stichting Hearing Gambia is ontstaan na dat wij in januari een dovenschool in Brikama bezochten. In eerste instantie kwamen wij met een lading schoolspullen en wat lolly's. Toen we in gesprek kwamen met het hoofd van de school werd al snel duidelijk dat er meer en belangrijkere behoeften waren op deze school. Zo viel ons op dat er  maar 1 kind was met gehoorapparaatjes. Vanuit daar zijn wij in Nederland gestart met een inzamelingsactie.  Uiteindelijk hadden wij voor april 67 bruikbare apparaatjes verzameld. Het oprichten van een stichting kreeg steeds grotere vormen. In april ontmoette we zelfs de minister van Volksgezondheid en kregen we groen licht. Inmiddels zijn we zover! Hebben we mooie contacten opgebouwd een audioloog die ons helpt met gehoortesten en maken wij passende oorstukjes wat uniek is voor Gambia.

Verder zijn wij onze projecten aan het uitbreiden en willen we heel graag een mooie schoolbus met een busroute en bushaltes gaan opzetten.  


In de covid-19 crisis, scholing thuis en hulp

Beste sponsoren en belangstellenden, 

Hierbij een nieuwe nieuwsbrief om jullie op de hoogte te houden van het reilen en zeilen van onze stichting in deze moeilijke periode,  en het leven in Gambia op dit moment. 

Vanwege de Covid-19 pandemie ligt het bezoek aan Gambia nog stil.  Het doet ons zeer om te lezen en te zien dat de restricties in het land, de economie daar plat legt.  Heel veel mensen hebben hun werk (hopelijk tijdelijk!) verloren.

Het toerisme, waar Gambia voor een groot deel van leeft, ligt compleet stil.  Veel mensen zijn werkloos en  scholen, hotels zijn noodgedwongen gesloten. Het dagelijkse (werk) leven is voor velen enorm veranderd en er dreigt een groot drama voor Gambia te worden.  Honger gaat straks het virus overheersen en daarnaast komt het regenseizoen er aan met de kans voor malaria. Een goed imuunsysteem is heel belangrijk om een ziekte te kunnen opvangen. Vandaar onze oproep!

Op dit moment moeten helaas ook al onze sponsorkindjes  en de kinderen van GADHOH thuisblijven. Toch doen de scholen er alles aan om de scholing te kunnen geven die ze nodig hebben en dat gaat op het moment dus vooral via televisie en internet. Velen hebben geen computer en doen dit via de mobiele telefoon of tv.  En daar ligt dus ook het probleem. Het internet in Gambia is extreem duur. Voor twee gigabyte aan data betaal je al bijna €11. 

De idee van het bestuur is nu om alle belangstellenden met een hart voor onze stichting aan te schrijven met de vraag of zij bereidt zijn om ons  extra te ondersteunen zodat de kinderen ondanks de sluiting van de school verder kunnen studeren vanuit huis, de ouders data kunnen kopen voor de online scholing, wij aldaar laptops of computers kunnen aanschaffen. Daarbij ook heel belangrijk wij de kinderen die uit gezinnen komen waar het inkomen is weggevallen te helpen met de basis namelijk gezond eten. Wij hebben de mogelijkheid om voedselpakketen in te kopen.  Deze pakketten kunnen wij via een betrouwbaar contact persoon in Gambia bestellen, u helpt daarmee ook nog eens een lokale onderneming.  

Onze stichting coördinator in Gambia zal er zorg voor dragen dat dit alles vlekkeloos verloopt. Hij zal ons ook voorzien van foto’s zodat u op de hoogte wordt gehouden. 

Helpt u ons mee? Via onderstaande link heeft u de keuze, dit alles gaat veilig via Mollie/iDeal.  Wij en de kinderen in Gambia zijn u dankbaar voor alle hulp.

  

 https://useplink.com/payment/OxgOBusiLZ36v0GfDGiq/

 

Namens het gehele bestuur wensen wij U en uw naasten een goede gezondheid toe en danken wij u voor uw bijdrage.  

 

Together we strive for greatness.