Hearing Gambia Foundation
Strive for greatnessNieuws


Terug naar overzicht

06-04-2019

Soepje voor het goede doel

Hoi allemaal. Graag willen wij jullie uitnodigen om een lekker soepje te komen eten op zaterdag 6 april.

Anita van Pelt is samen met haar man sinds januari een project gestart in Gambia voor de dovenschool in Brikama.Anita vertelt: “ Ik heb altijd geroepen als ik de staatsloterij win ga ik een waterput openen in Afrika.” Ik wou al zolang iets doen! Maar ja die staatsloterij hè… ik kan er op wachten, maar misschien dan toch maar mijn droom alvast realiseren.”

Dus afgelopen januari zijn wij naar een dovenschool geweest met een lading schoolspullen om te beginnen en hebben aldaar aan de directeur gevraagd: “Maar wat hebben jullie nu echt nodig?”
Daar werd aangegeven dat er 30 leerlingen zijn die wel deels kunnen horen maar geen gehoorapparaten hebben. Mooi doel dachten wij! Want zou het niet mooi zijn als deze kinderen ook mogen horen. Bob mijn man is zeer slechthorend geboren en heeft het geluk gehad in een land op te groeien waar alle faciliteiten en kosten goed geregeld zijn. Dan is het toch prachtig om iets voor deze dove en slechthorende kinderen te kunnen doen. Dus na ons bezoek zijn we gestart met een inzamelingsactie. Veel mensen deden actief met ons mee, zo mooi om te zien en mogen ervaren. We hebben nu bijna voldoende apparaten voor deze school. Ze zijn nagekeken en schoongemaakt. We hebben een grote doos batterijen gedoneerd gekregen.

Via Hans Bot van Van Gent hoortoestellen (en jullie kennen hem vast van de kantinezaken) kreeg ik het aanbod om bij hem te leren hoe ik de mallen kan maken voor de oorstukjes. In april hebben Bob en ik afspraken met het ministery of Health. We hebben hen nodig om meer voor elkaar te krijgen. In Afrika kan je nu eenmaal niet zomaar iets uit je zelf doen. Regering passeren is not done. Ook hebben we een afspraak staan met de directeur van de school en Starkey. In juni ga ik een weekje terug om daar een aantal dagen de oorstukjes te maken. En daar is deze inzamelingsactie dus voor. De malletjes neem ik mee vanuit Gambia en Hans/Van Gent gaat er dan mooie oorstukjes voor maken. En dat kost allemaal best wel wat natuurlijk. Buiten heel veel tijd en regelen zijn we nu gestart met geld inzamelen.

Dus lieve mensen. Kom zaterdag 6 april een lekker zelf gemaakte kom soep bij Miranda Groeneveld en mij kopen, jullie helpen dan mee aan een prachtig doel! 30 kinderen weer laten horen. Het project zal er na blijven lopen. Er wordt een stichting opgericht en in juni ga ik in Gambia het certificaat NGO dmv nieuwe afspraken met het ministerie regelen. Dan is ons doel om ons project uit te breiden met misschien wel op deze school de kinderen te leren liplezen. Een vast persoon te vinden die de het onderhoud van alle apparaatjes gaat doen. Kortom nog genoeg mooie dingen in het vooruitzicht. “

Help je mee????? Ik zie jullie graag de 6eapril voor een lekker bakje soep.

En oh ja... er kan bij de soep helaas niet gepind worden dus vergeet geen cash geld mee te nemen!!
Bron: https://https://www.vfcvlaardingen.nl/kom-een-lekker-bakje-soep-kopen-op-6-april-en-help-de-dove-kinderen-in-brikama-gambia/Terug naar overzicht